COMMERCIAL DESIGN 

"NATIONAL GEOGRAPHIC"

EXHIBIT, RETAIL & OFFICE

34 GRAHAM STREET SAN FRANCISCO CA

 

The project is to design a new West Coast headquarters for the National Geographic Society, a global nonprofit organization committed to exploring and protecting our planet. The project will be located in an existing building in the historic Presidio district of San Francisco, California.

The National Geographic Society wishes to develop a mixed-use building that will house their West Coast office headquarters as well as a retail space for visitors, a public exhibit space for art/photography/educational exhibits, and a cafe. 

Two Entrance
It is easily accessible either to gift shop and café.

CaféThe best view for visitors. And it can also be able to access to two exhibitions easily.

Store

The most sunlight corner that is next to the one of the main entrance.

Exhibition

Easily accessible Two different type of exhibition.

Leve 1

Leve 2

Private Office
6 Private offices are placed separately, The spaces are arranged by their different position. Regional manager has the best view of the office. it is all segregated for privacy as requirements.

 

Workspaces

It is all open area with the good natural sunlight.

Conference room

2 Conference rooms, one large is for 16 people, and the small one is for 6. It is placed between private offices, it is flexible in use.

Lounge AreaIt is a small open lounge area with the most sunlight at corner.

LOBBY + RECEPTION Level 1

The goal fo the National Geographic committed to exploring and protecting our planet. I am looking for a good balance between restoration and preservation.

 

WORKSPACEs level 2

LOUNGE AREA LEVEL 2